Uitbouw te Arnhem

CONTRAST IN EVENWICHT

Het project betrof hier de verbouwing en uitbreiding van een woning uit de jaren '90 te Arnhem. De bestaande woning kenmerkt zich door een compositie van geometrische volumes en een materialisatie in rode baksteen en pastelgroen stucwerk. Een recente uitbreiding op de eerste verdieping had  een afwerking van bruinkleurige trespa-platen met houtmotief gekregen.

 

Het programma voor de verbouwing en uitbreiding ontstond vanuit de wens van de opdrachtgeverom te beschikken over een nieuwe en ruimere keuken, een betere indeling van de woonkamer en een betere relatie tussen keuken en woonkamer.

 

De vrijstaande positie van de  woning bood de mogelijkheid om een woninguitbreiding te realiseren aan de zijgevel van de woning. Dit had als voordeel dat de achtertuin met weids uitzicht in huidige vorm kon worden gehandhaafd. Voor de nieuwe uitbouw is gekozen voor een rechthoekig volume met horizontale felsnaden.

 

Zodoende wordt er een contrast gecreëerd tussen de bestaande architectuur uit de jaren '90 en de nieuwe architectuur van de uitbreiding, maar door de zorgvuldige vormgeving en het weloverwogen materiaalgebruik blijft de samenhang tussen de delen van de totaalcompositie toch gehandhaafd. Het aan de achterzijde van de nieuwe uitbouw opnieuw toepassen van de bij de eerdere uitbreiding reeds gebruikte bruine trespa-beplating draagt nog eens bij aan het bereikte evenwicht.

 

Project: Verbouwing en uitbreiding van woning

Opdracht: Schetsontwerp & Voorontwerp
Opdrachtgever: Particulier
Jaar: 2011-2012

3D-impressie Nieuwe Plattegrond
3D-impressie Nieuwe Plattegrond

ALTIJD: dus ook

´s avonds en in het weekend, snel antwoord met ons:

maandag t/m vrijdag

telefonisch bereikbaar 

van 10:00-20:00

Architectenregister

Geregistreerd architect

Beste kwaliteit

Snelle levering

Kosteloos aangepast

Klantenservice tot 19:00


Open aanbevelingen over Roorda Architectuurstudio
werktekening
ontwerptekening

In the spotlight...