Tuinkamer te Arnhem

EEN NIEUWE RELATIE TUSSEN BINNEN EN BUITEN
Het ontwerp voor deze tuinkamer is tot stand gekomen aan de hand van een nauwgezet overleg tussen de opdrachtgevers en de architect. Door deze synergetische wisselwerking heeft het ontwerp zich kunnen ontwikkelen tot een maatoplossing voor de wensen van de opdrachtgevers, zowel op het gebied van het programma als van de vorm en materialisatie. Het resultaat toont zich als een uitbreiding met een moderne en eigentijdse uitstraling, welke tegelijkertijd een harmonieuze relatie aangaat met de bestaande en gewaardeerde jaren 30 architectuur.

 

De doorsnede van de tuinkamer heeft een haakvormig profiel. Terwijl de gesloten zijde van de doorsnede een passende afscheiding op de erfgrens vormt, oriënteert de open zijde het uitzicht en de beweging richting tuin. Door de gekozen hoofdvorm te ondersteunen door middel van consequent uitgewerkte details, vloeien interieur en exterieur in elkaar over. Zodoende is de woning naar buiten en de tuin naar binnen gebracht.

 

Dankzij verrijdbare schuifluiken met horizontale lamellen kan de westgevel tegen de zon worden beschermd terwijl het licht toch naar binnen valt. De in de tijd wisselende posities van schuifluiken maken dat de tuinkamer ervaren wordt als een dynamisch bouwwerk. Van buitenaf geeft het een gevarieerd en in de tijd veranderend aanzicht, terwijl er in het interieur wisselende sferen worden gecreëerd.

 

Project: tuinkamer

Opdracht: volledige opdracht
Opdrachtgever: particulier; Constructeur: Heijm - de Heer BV, Velp

Aannemer: Bouwbedrijf Van Ree

Adres: Apolstraat, Arnhem; Jaar: 2010-2011

ALTIJD: dus ook

´s avonds en in het weekend, snel antwoord met ons:

maandag t/m vrijdag

telefonisch bereikbaar 

van 10:00-20:00

Architectenregister

Geregistreerd architect

Beste kwaliteit

Snelle levering

Kosteloos aangepast

Klantenservice tot 19:00


Open aanbevelingen over Roorda Architectuurstudio
werktekening
ontwerptekening

In the spotlight...