Vakantiewoning

begane grond
eerste verdieping
dakterras
doorsnede

VERBONDEN MET DE PLEK

Het gaat hier om een vakantiewoning met een ruim opgezet woongedeelte, vier slaapkamers, twee badruimten, een terras op de begane grond en een dakterras. De woning heeft een gebruiksoppervlakte van circa 300 vierkante meter.

 

Naast door het programma, is de ruimtelijke ontwikkeling van het ontwerp in sterke mate bepaald door de geografie van het terrein en het uitzicht naar de nabijgelegen stad. Op het niveau van de materialisatie worden locale en traditionele materialen ingezet die worden gecombineerd met moderne technieken.

 

Na de loopbrug te zijn gepasseerd, bereikt de bezoeker een ‘inbetween-zone’, die de overgang tussen het naar binnen en naar buiten gaan markeert. Deze plek, die op eenvoudige wijze wordt gecreëerd door het vrijlaten van de kolommen- en balkenstructuur, geeft tegelijkertijd een krachtig accent aan de gevelcompositie. De gevel kenmerkt zich verder door toepassing van natuursteen uit de streek. De natuurlijke onregelmatige steen vormt een tactiel contrast met de strak afgewerkte betonconstructie. In het interieur vormt het trappenhuis een centraal element dat verlicht wordt door middel van een daklicht en dat de verschillende verdiepingen met elkaar verbindt. Met minimale middelen en bescheiden ingrepen, is een levendig, gevarieerd en expressief gebouw gecreëerd, dat zich naadloos invoegt in haar omgeving en op een vanzelfsprekende wijze reageert op de kwaliteiten van haar context.

 

Project: vakantiewoning

Opdracht: voorontwerp; Opdrachtgever: particulier
Plaats: Hacilar (Turkije); Jaar: 2008

7 dagen per week

tussen 8:00 en 21:00 snel antwoord met ons:

maandag t/m vrijdag

telefonisch bereikbaar 

van 8:00-17:00

Mededeling aan onze klanten:

 

Helaas kunnen wij momenteel i.v.m. drukte/ onderbezetting geen nieuwe projecten en/of opdrachten aannemen. 

Onze VASTE KLANTEN kunnen nog wel zoals gebruikelijk bij ons terecht voor het maken van SPLITSINGSTEKENINGEN  

Architectenregister

Geregistreerd architect

Beste kwaliteit

Snelle levering

Kosteloos aangepast

Klantenservice tot 19:00


Open aanbevelingen over Roorda Architectuurstudio
werktekening
ontwerptekening

In the spotlight...